HPG'den Gare’de 13 rehinenin öldüğü kampa ilişkin açıklama!

HGP, Gare’de rehinelerin kaldığı Siyanê kampında kimyasal gaz kullanıldığını ve bu nedenle içeri girilemediğini savundu.

HPG'den Gare’de 13 rehinenin öldüğü kampa ilişkin açıklama!

PKK’nin askeri kanadı HPG, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 10-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Gare Dağı bölgesinde düzenlediği operasyona ilişkin açıklama yaptı.

“İşgalci Türk devleti karadan ağır bir yenilgi alıp çekilmiş olmasına rağmen Medya Savunma Alanları’na ve özellikle Garê bölgesine dönük hava saldırılarını halen devam ettirmektedir” denilen açıklamada, “Gelişen bu hava saldırıları sonuçların netleştirilerek kamuoyu ile paylaşılmasını geciktirmektedir” sözlerine yer verildi.

Açıklamda, PKK tarafından alıkonulan asker ve polislerin tutulduğu mağaraya ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Garê bölgesine bağlı Siyanê alanında bulunan esirlerin tutulduğu kampta yaşananların net ve somut bir biçimde anlaşılması için güçlerimiz bu kampa ulaşmışlardır. Ancak üzerinden 3 gün geçmiş olmasına rağmen esir kampında ve çevresinde ağır bir gaz ve kimyasal kokusu bulunmaktadır. Faşist TC ordusu tarafından bu kampa dönük savaş suçu kapsamında ele alınan ve kullanılması yasak olan kimyasal silah kullanıldığı için kampın içerisine girilememektedir. Büyük ihtimalle bu kamptaki herkes kimyasal gaz ile öldürüldükten sonra kurşunlanmıştır. Ulaşılan ilk belirtiler bunlardır.”

Mağarada hayatını kaybeden rehinelerden bir kez daha Türkiye’nin sorumlu tutulduğu açıklamada, “Ulaşılan net ve kesin sonuçlar ile 4 günlük Garê savaş bilançosu tüm boyutları ile yurtsever halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır” ifadeleri kullanldı.

Açıklamada son olarak Gare’de 14 Şubat’ta düzenlenen hava saldırısında “Gelhat Tolhıldan” kod adlı Fırat Ekmen’in hayatını kaybettiği belirtildi. / Rudaw