PKK ‘eylemsizlik sürecini’ sonlandırdığını açıkladı

PKK, 6 Şubat’ta Maraş merkezli depremlerin ardından duyurduğu “eylemsizlik sürecini”, Türkiye’nin “saldırıları nedeniyle” sonlandırdığını duyurdu.

PKK ‘eylemsizlik sürecini’ sonlandırdığını açıkladı

Konuya ilişkin KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 4 aydan fazla bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik eylem gerçekleştirilmediği belirtildi.

Açıklamada, bu süreçte TSK’nın operasyon ve saldırına devam ettiği, ayrıca PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik “tecrit” ve görüş yasağının ağırlaştırıldığına vurgu yapıldı.

Son olarak Süleymaniye’de Mezopotamya İşçiler Derneği üyesi Mardinli Hüseyin Arasan’ın hayatını kaybettiği saldırıya dikkat çekilen açıklamada “Tüm bu sebeplerden dolayı aldığımız eylemsizlik kararını bugünden itibaren sonlandırdığımızı belirtiyoruz” denildi.

PKK’yi de kapsayan Koma Civakên Kurdistan (KCK), 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlerin ardından “eylemsizlik” kararı almıştı.

KCK, Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri nedeniyle bu kararın uzatıldığını duyurmuştu.