PKK ile TSK arasında yaşanan çatışmada bazı evlere mermi isabet etti

PKK ile TSK arasındaki çatışmalar esnasında Duhok'un Amedi ilçesine bağlı bir köydeki bazı evlere mermi isabet etti.

PKK ile TSK arasında yaşanan çatışmada bazı evlere mermi isabet etti
Foto: Rudaw

Edinilen bilgilere göre PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında Amedi’nin Dereluk kasabasına bağlı Sergeli köyü yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalar esnadında bazı mermiler köye düştü.

Sergeli köyü sakinlerinin Rûdaw’a gönderdiği videolarda silah sesleri duyulurken, bazı evlerin kapı, duvar ve pencerelerine  mermi isabet ettiği görülüyor

Rûdaw'a konuşan köyün sakinlerinden Şerwan Sergeli "PKK gerillaları ile Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı ve bir saat kadar sürdü” dedi. 

Şerwan Sergeli, köylülerin evlerine isabet eden mermilerin kalaşnikof marka orta otomatik silahlara ait olduğunu ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.

Çatışmaların ardından TSK’ya  ait savaş uçaklarının köyün üzerinden uçması vatandaşlar arasında korku ve endişeye neden oldu.

TSK 18 Nisan 2022 sabahı Duhok’a bağlı Avaşin, Metin Dağları ve Zap bölgelerinde ‘Pençe Kilit’ adıyla  PKK mevzilerine yönelik operasyon başlatmıştı.

Türkiye Milli  Savunma Bakanlığına göre Pençe Kilit operasyonlarında, 777 PKK üyesi ve 113 askerin öldürüldüğünü açıkladı. PKK’nin askeri yapılanması HPG ise, 3 bin 63 TSK mensubu ve 398 üyelerinin hayatını kaybettiğini kaydetti. /Rudaw