PKK’den Irak ordusuna ihtar!

PKK, Irak Sınır Muhafızları birliklerinin yerleştiği bölgelerin Irak-Türkiye resmi sınırlarından kilometrelerce uzaklıkta olduğunu kaydederek, “Irak güçlerin yaşanan savaşın farkındalığıyla hareket etmesi daha yararlı olacaktır” açıklamasını yaptı.

PKK’den Irak ordusuna ihtar!

Irak İçişlerine bağlı Sınır Muhafızları birlikleri geçtiğimiz günlerde Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Şeladize kasabasına konuşlandırılmıştı.

Askerler, Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında yıllardır yoğun çatışmaların yaşandığı Zap-Avaşin bölgelerine yakın yere yerleştirilmişti.

PKK’nin askeri kanadı HPG, “Medya Savunma Alanları” diye adlandırdığı Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki bu bölgelere yerleştirilen birliklere ilişkin açıklama yaptı.

Irak askerlerinin geldiği yerlerin Irak ile Türkiye devletleri arasındaki resmi sınırlarından kilometrelerce uzaklıkta olduğu ve Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde TSK ile yoğun “savaşın sürdüğü” yerler olduğu belirtilen açıklamada, “Irak sınır güçlerinin sınırı tutmasına karşı değiliz, ancak geldikleri yerler sınır hatları değildir” denildi.

HPG, söz konusu birliklerin bölgeye yerleştirilmesinin “birtakım güçlerin oyunu” olduğunu öne sürdü.

Açıklamada, “Irak güçlerinin, bu gerçekliğin ve alanda yaşanan savaşın farkındalığıyla hareket etmesi daha yararlı olacaktır” ifadelerine yer verildi.