Abdullah Öcalan'a art arda ceza

Abdullah Öcalan'a art arda ceza

İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ve beraberindeki üç tutukluya disiplin cezası verildiği ortaya çıktı.

Öcalan ve diğer tutukluların avukatı, Asrın Hukuk Bürosu'ndan İbrahim Bilmez, Öcalan’la birlikte Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’a 10 Temmuz’da disiplin cezası verildiğini, bu cezası bitmesinin ardından 21 Ekim tarihinde yeni bir disiplin cezasının daha verildiğini açıkladı.

Bilmez, Öcalan dışında diğer tutukluların cezaya itiraz ettiğini kaydetti ve, "Sayın Öcalan bu disiplin cezalarının siyasi bir tavır olduğunu düşündüğü için o da siyasi bir tavır takınarak bu cezalara itiraz etmiyor. Sayın Öcalan hakkında verilen ceza onaylanıyor ancak diğer müvekkillerimiz itiraz ettiği için onların hukuki süreci devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Son cezadan 29 Kasım'da haberdar olduklarını kaydeden Bilmez, cezaya itiraz ettiklerini ancak itirazın reddedildiğini belirtti.

Cezaevindeki her tutuklunun ayda üç kez kapalı bir kez de açık görüş hakkı olduğunu dile getiren Bilmez, bu uygulamanın başından beri Öcalan için hayata geçirilmediğine dikkat çekti.

İmralı’da tutuklu bulunanların ail eve avukatlarının Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapıkları başvurular “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları” gerekçesiyle reddediyordu.

Öcalan’ın avukatları 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs, 22 Mayıs, 12 Haziran, 18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde beş görüşme gerçekleştirmişti.

Çözüm Süreci’nde İmralı'ya gönderilen Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş, Hamili Yıldırım da 2015 yılından sonra ilk kez 5 Haziran ve 12 Ağustos 2019’da aileleriyle görüşme yapmıştı.