PKK’li Duran Kalkan 12 asker için Türk komutanı suçladı

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, Hakurk ve Metina’da 12 askerin yaşamını yitirdiği çatışma ile ilgili, “Merkez Karargah Komutanlarımız ‘çekilin’ dedi. Dinlemediler, anlamak istemediler” diye konuştu.

PKK’li Duran Kalkan 12 asker için Türk komutanı suçladı

Örgüte yakın Medya Haber kanalına konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, geçtiğimiz günlerde Hakurk ve Metina’da 12 askerin hayatını kaybettiği çatışma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kalkan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu nasıl oldu biliyor musunuz? Geçen yıl kışa girerken değerlendirme yaptılar. Bazı yerlerden çekildiler. Şimdi bu yıl sözde kendini abartan bir komutan gelmiş. ‘Kışın kalacağım ve savaşacağım, şöyle darbe vuracağım, böyle darbe vuracağım’ diye çıkıp basında söylüyordu. Bu geçen yıl çekilen alanlara girdi. Bunu Merkez Karargah Komutanlarımız hep ifade etti. ‘Çekin yoksa sonunuz kötü olacak’ dedi. Dinlemediler, anlamak istemediler. Sonuç Merkez Karargah Komutanımızın söylediklerinin doğrulanması oldu. Şimdi telaşa düşmüşler, per perişan olmuşlar.”

Çatışmanın ardından Türkiye’de “neden böyle oldu” diye bir tartışma başladığını belirten Kalkan, “Bu alanlara niye girdi bu güçler? Niye kış ortasında böyle tutuluyorlar? Doğrudur. Aslında Türkiye'nin daha fazla tartışması lazım. Herhalde artık mızrak çuvala sığmadı” dedi.

Kalkan, “Şimdi ölenlerden biz sorumlu değiliz, Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli sorumlu” diye konuştu.