Karayılan’dan ‘Rojava’da PKK ve HPG bayraklarını kullanmayın’ çağrısı!

PKK’nin üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan Rojava’da yapılan gösterilerde “PKK ve HPG” bayraklarının kullanılmamasını istedi. Karayılan “Partimizin ya da HPG'nin bayrağını yükselterek yürüyüş yapmak hatadır, buna katılmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Karayılan’dan ‘Rojava’da PKK ve HPG bayraklarını kullanmayın’ çağrısı!

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, örgütün yayın organı ANF’ye yaptığı açıklamada, Rojava’da Avrupa’da olduğu gibi “PKK ve HPG” bayraklarının gösterilerde kullanılmasının “hata” olduğunu söyledi.

Karayılan, PKK yönetiminin Rojava’dan böyle bir şey istemediğini kaydetti.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğine Türkiye’nin engellemesini “Rusya ile NATO arasında Ukrayna'da devam eden çatışmadan yararlanmak istiyor” şeklinde yorumlayan Karayılan, “ İskandinavya'da biraz demokrasi var, Türk devleti bundan korkuyor” dedi.

Karayılan Türkiye’nin her iki ülkenin NATO’ya üyeliğini gündemleştirerek dünyanın “Kürtlere yönelik katliamdan” dikkatleri başka yöne çekmek istediğini ileri sürdü.

“NATO’ya karşı savaşmıyoruz”

Karayılan konuşmasında “NATO'ya karşı savaşmıyoruz, Amerika'ya karşı savaşmıyoruz. Türk soykırımına karşı savaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon tehditlerine ilişkin bir soruda Karayılan Rojava’daki gösterilerde “PKK ve HPG” bayraklarının kullanılmamasını isteyerek şu değerlendirmede bulundu:

“Partimizin ya da HPG bayrağını yükselterek yürüyüş yapmak hatadır”

“Mesela şimdi Önder Apo'ya baskı ve işkence var. Halkımız Önder Apo'yu lider olarak görüyor. Arap ve Kürt halkı  Önder Apo'ya sahip çıkıyor. Bu iyi bir şey. Ama partimizin ya da HPG'nin bayrağını yükselterek yürüyüş yapmak hatadır, buna katılmıyoruz. Bildiğim kadarıyla yönetimimiz de böyle bir şey istemiyor. Rojava'yı desteklediğimiz doğru ve Rojava da şimdi gerillaları desteklemek istiyor. Bu kutsal bir şey, değerli, iyi bir ortaklıktır. Ama herkes rengiyle yürümek zorunda. Renginle hareket et, bayrağınla hareket et. Yani bu tür hatalar yapılmamalıdır.”

Karayılan, Türkiye’nin  Rojava’da Halep'ten Hasekê'nin arkasına kadar uzanan ve Arapların da yaşadığı bölgeyi içeren 'Misaki Milli' sınırına girmeyi planladığını iddia etti.