KCK, Şengal için özerklik istedi

KCK Yürütme Konseyi, Irak'ta yaşanan sorunun ulus devletçi milliyetçilikten kaynaklandığını öne sürerek Şengal için özerklik istedi.

KCK, Şengal için özerklik istedi

KCK Yürütme Konseyi, Şengal'e özerklik isteyerek, tüm Kürt siyasi çevrelerin de buna destek olması gerektiğini savundu.

Kürdistan'daki sorunların kaynağı olarak demokrasi eksikliğini gösteren KCK, Irak'ta yaşanan sorunların sebebi olarakta ulus devletçi milliyetçiliği gösterdi.

Yerel demokrasinin gelişmesi ve farklı kimliklerin demokratik özerkliğe kavuşması sorunları çözeceği ve Irak'ın birliğini de demokratik temelde güçlendireceği kaydedilen açıklamada, "Bu çerçevede Ezidilerin, Süryanilerin ve Türkmenlerin özerklik istemeleri de demokrasinin gereği saygıyla karşılanması ve herkes tarafından desteklenmesi gereken bir talep olmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Demokratik konfederal sistemin, Ortadoğu ve tüm dünyada tek alternatif çözüm modeli olduğunu ifade edilen KCK Yürütme Konseyi, "Önümüzdeki dönemde Ortadoğu'ya ve dünyaya dayatılan etnik ve dinsel çatışmalar demokratik ulus anlayışıyla çözüme kavuşturulurken; toplumsal sorunları ağırlaştıran küresel kapitalizme karşı da demokratik sosyalist çizgide küresel demokrasi mücadelesiyle büyük hamleler gelişecektir” denildi.