YBŞ ve Haşdi Şabi'den Şengal'de ortak tatbikat!

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Basın İrtibat Merkezi, Şengal’de YBŞ Güçleri’nin Haşdi Şabi ile düzenlediği askeri tatbikattan kısa bir kesit paylaştı!

YBŞ ve Haşdi Şabi'den Şengal'de ortak tatbikat!

PKK’ye yakınlığı ile bilinen YBŞ, Irak bayrağı altında Haşdi Şabi güçleri ile ortak tatbikat düzenledi ve görüntüleri paylaştı.

Bilindiği üzere Şengal, terör örgütü IŞİD’in 2014’te saldırılarını başlattığı günlerde örgütün kontrolüne girmişti. Ardından Ezdilerin fermanı verilmiş ve katliamlar başlamıştı. Ezdiler de, topraklarından akın akın göç etmek zorunda kalmışlardı.

Peşmerge Güçleri de 2014’ün sonuna doğru terör örgütü IŞİD’e operasyon başlatmış ve Şengali özgürleştirmişti. Kürdistan Bölgesi 2017 senesinde ‘bağımsızlık referandumuna’ giderken, ‘Irak, Haşdi Şabi, İran ve İrancı milisler ile PKK’den bazı kanatlar Pêşmerge’ye karşı birleşerek savaşmış ve Şengal’e girmişlerdi.

“Erbil ile Bağdat arasında Şengal anlaşması yapılmıştı’

Ardından Şengal’de bulunan PKK’liler, Haşdi Şabi’ye bağlı hareket ederek direktiflerini ise Irak ordusundan almaya başlamışlardı.

Peşmerge Güçleri ne kadar Şengal’e girmek istese de PKK’liler, Peşmerge’ye karşı tehditlerde bulunuyor, yollarını kesiyor ve saldırılar düzenliyordu.

Vaziyet böyle devam ederken, Kürdistan Bölgesi ve Irak Hükümeti Şengal’e ilişkin bir karara vararak anlaşma yapmışlardı. Bu anlaşmaya göre hiçbir ‘örgüt ya da yapılanma’ Şengal’de kalmayacaktı. Fakat PKK yine bu karara çıkarak Haşdi Şabi şemsiyesi altında yapılan anlaşmayı tanımadı.

Ardından PKK, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Hükümeti ve Peşmerge’ye yönelik medya üzerinden tehditlerde bulunarak dezenformasyonlar yayınladı.

YBŞ ve Haşdi Şabinin ‘Irak bayrağı altında yapılan’ ortak devriyesi sosyal medyada da birçok Kürt tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. /Peyamakurd