Gare operasyonunda PKK’nin basın ve arşiv sorumlusu hayatını kaybetti

AA’nın paylaştığı habere göre, MİT’in Gare Dağı’nda düzenlediği operasyonda PKK’nin basın ve arşiv sorumlusu Sidar Serhat kod isimli Celal Birdal hayatını kaybetti.

Gare operasyonunda PKK’nin basın ve arşiv sorumlusu hayatını kaybetti

Türkiye’nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’nın (AA) paylaştığı habere göre, MİT’in Kürdistan Bölgesi Gare Dağı’nda düzenlediği operasyonda PKK’nin basın ve arşiv sorumlusu Sidar Serhat kod isimli Celal Birdal hayatını kaybetti.

AA paylaştığı haberde, Celal Birdal’ın üniversite yıllarında PKK ile irtibata geçtiği ve örgüt adına çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Celal Birdal’ın Zap ve Xakurkê Bölgeleri’nde bir çok askeri eyleme katıldığı ayrıntısına yer verilen haberin devamında, Birdal’ın son yıllarda PKK’nin basın ve arşiv sorumlusu olarak Gare Dağı Bölgesi’nde faaliyet yürüttüğüne dikkat çekiliyor.

AA paylaştığı haberin sonunda operasyonun ayrıntılarına ilişkin bilgi vererek, Celal Birdal’ın Türkiye sahasına geçmek için hazırlık yapan bazı örgüt kadrolarının geçişlerini örgütlemek için uğraştığı esnada MİT tarafından takibe alındığı ve düzenlenen saldırıda yanındaki silahlı örgüt üyeleri ile birlikte hayatlarını kaybettiğini kaydetti.