PKK'den Bitlis'teki saldırıya ilişkin açıklama

PKK tarafından yapılan açıklamada, Bitlis'te sivillere yönelik düzenlenen saldırılarla HPG güçlerinin bir ilgisinin bulunmadığı dile getirildi.

PKK'den Bitlis'teki saldırıya ilişkin açıklama

PKK tarafından yapılan açıklamada, Bitlis'te sivillere yönelik düzenlenen saldırılarla HPG güçlerinin bir ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, 18 Mayıs günü kimliği bilinmeyen bir kontra birliğinin, HPG güçlerinin kıyafetlerini giyerek Bitlis’te pusulamalar yaptığı ve aynı gün araziye odun toplamak için giden sivil halkın bu kontralar tarafından vurulduğu belirtildi.

Bu saldırıda Davut Coşkun isimli bir gencin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, Türk medyasında bu saldırının HPG güçleri tarafından yapılmış gibi gösterildiği, ancak bunun doğru olmadığı, HPG güçlerinin bu saldırıyla ilgilerinin bulunmadığı ileri sürüldü.

Açıklamanın devamında saldırıda yaşamını yitiren Davut Coşkun’un ailesine baş sağlığı dilendi.

18 Mayıs günü Bitlis'in Tatvan ilçesinden, merkeze bağlı Ölek köyü yakınlarındaki Sehi Ormanları bölgesine odun toplamaya giden 8 kişilik bir gruba, kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılması sonucunda üniversite öğrencisi Davut Coşkun hayatını kaybetmiş, bu saldırının PKK güçleri tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü.