PKK, Van'da hayatını kaybeden iki üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

PKK Van’ın Özalp ilçesinde yaşamını yitiren iki üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

PKK, Van'da hayatını kaybeden iki üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

PKK’nin askeri yapılanması HPG, 31 Ağustos’ta Özalp ilçesinde 2 üyelerinin yaşamlarını yitirdiğini doğrulayarak, kimlik bilgilerini açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin “Şoreş Berxwedan” kod isimli Rojava’nın Efrin kentine bağlı Cinderes nüfusuna kayıtlı NebiAhmed ile  “Deyndar Xalit” kod isimli Rojhılat’ın Kotol nüfusuna kayıtlı İsmail Şucai olduğu belirtildi.

Nebi Ahmed’in 2008 yılında örgüt saflarına katıldığı, Gare, Zap alanlarında kaldığı bilgisine yer verilen açıklamada, İsmail Şucai’nin ise 2008 ile 2014 yılları arasında PKK için çalıştığı ve 2014’de dağ kadrosuna katıldığı kaydedildi.

Ne olmuştu?

Van’ın Özalp (Qelqeli) ilçesine bağlı Çamurlu Mahallesi’nde askerler tarafından bir eve baskın düzenmiş Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya baskında 2 PKK’linin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Yerlikaya'nın paylaşımında yer alan videoda, operasyona ilişkin görüntüler de yer aldı.

Operasyonun ardından gece saatlerine kadar abluka altından tutulan mahalleye giriş ve çıkışlara izin verilmemişti.

MA, söz konusu evde Ömer Kılıççeken ve oğlu Sami Kılıççeken’in gözaltına alındığını yazdı.

Yeşil Sol Parti Van milletvekilleri Gülcan  Kaçmaz Sayyiğit, Sinan Çiftyürek, Mahmut Dindar ve Zülküf Uçar’ın HDP, Van Barosu, ÖHD ve İHD’li yöneticilerinden oluşan bir heyetle bölgeye gittiği ancak operasyon gerekçesiyle mahalleye girişlerine izin vermediği belirtildi.