Azerbaycan’ın ‘ateş açtılar’ iddiasını Ermenistan yalanladı

Azerbaycan, bugün sabah erken saatlerden itibaren Ermenistan güçlerinin askerlerine ateş açtığını bildirdi, Ermenistan ise ateş açıldığı iddiasını reddetti.

Azerbaycan’ın ‘ateş açtılar’ iddiasını Ermenistan yalanladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin Sadarak’taki Azerbaycan askerlerine hafif silahlarla ateş açtıklarını açıkladı. Açıklamada, olayda ölü ya da yaralı olup olmadığı bilgisine yer verilmedi.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre Ermenistan ise söz konusu iddiayı reddederken, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Fransa, Almanya, İran, Gürcistan liderleri ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la telefon görüşmeleri yaptığı belirtildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Azerbaycan Dışişleri Bakanı’nın da üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisiyle görüştüğünü bildirdi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın telefon görüşmelerinde sınırda tansiyonun yükseldiğini ve Azerbaycan'ın sınıra ve Dağlık Karabağ çevresine asker yığdığını söylediği aktarıldı. Azerbaycan ise iddiayı yalanlarken Ermenistan'ı aynı şeyi yapmakla suçladı.

Öte yandan Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le tansiyonu düşürmek için görüşmeye hazır olduğunu duyurdu. Ancak Bakü yönetimi kendilerine ulaşan bir talep olmadığını açıkladı.

Laçin koridoru açıldı

Öte yandan bugün Dağlık Karabağ yetkilileri, Laçin koridoru boyunca insani yardım taşımacılığının yeniden başlatılması için Azerbaycan’la anlaşmaya varıldığını söyledi.

Ermenistan medyasında yer alan haberlerde Rusya Kızılhaç örgütünün araçlarıyla ilk yardımın bölgeye gönderildiği belirtildi. Reuters haber ajansına göre de Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı kaynakları yolun tekrar açıldığını doğruladı.