Pompeo'dan Zarif'e yanıt: Kadınları taşlıyorsunuz

Pompeo'dan Zarif'e yanıt: Kadınları taşlıyorsunuz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in twitter paylaşımına yanıt vererek “Eşcinselleri asıyorsunuz, kadınları taşlıyorsunuz ve Yahudileri yok ediyorsunuz” dedi.

Twitter hesabından İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in açıklamasını alıntılayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Eşcinselleri asıyorsunuz, kadınları taşlıyorsunuz ve Yahudileri yok ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Zarif ise Twitter paylaşımında ABD’de polis tarafından siyahi bir vatandaşın öldürülmesine tepki göstererek, “Bazıları siyahilerin hayatının önemli olduğunu düşünmüyor. Bunu yapanlar için tüm dünyanın ırkçılığa karşı savaş açması çok gecikti. Dünyanın ırkçılığa karşı olma zamanı” ifadelerini kullandı.

POLİS ŞİDDETİ GÜNDEMDE

46 yaşındaki George Floyd, salı günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Tim Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.