Erdoğan: Bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyor

Erdoğan: Bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da inşa edilen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ve restorasyonu tamamlanan Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Bunlar inanın dört dörtlük cahil, cühela” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında Atina'ya da tepki gösterdi.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

“Ecdadımıza layık bir hizmet ortaya koymaya çalıştık. Sağlığın medeniyet olduğunu bilen bir kültürün temsilcisi olarak hamdolsun belediye başkanlığımızdan bu yöne attığımız her adım, aldığımız her nefes için hamd ettik. Geçmişte yıllarımızın nasıl boş tartışmalar, darbeler ve ataletle geçirildiğini bu süreçte gördük.

Türkiye’nin hak ettiği laf değil eser siyasetidir. Salgın döneminde yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin dünyanın tüm ülkeleriyle birlikte bize de olumsuz etkileri oldu. Ancak Türkiye bu tür zorlu dönemlere aşina ve şerbetli bir ülkedir.

Önceki gün İstanbul'un fethinin yıldönümünün coşkusunu milletimizle beraber yaşadık. Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Bunlar inanın dört dörtlük cahil, cühela. Sorun bunlara bunlar fethin anlamını bilmezler. Fetih açmaktır.

Fetih özellikle gönülleri kazanmaktır. Bunlar bunu bilmezler. İşte Fatih'in surlardan içeri girerken Rum bayanlarının ‘başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz’ demesi işte bunun bir neticesidir.

Bakın şu anda Atina'da bizim bir tane camimiz yoktur hepsi yerle yeksan edilmiştir. Ama biz topraklarımızda böyle bir şey yapmadık. Türkiye'nin son 18 yılında her alanda olduğu gibi ecdadın mirasına sahip çıkma hususunda da devrim yaptık.

Sadece ecdadımızın değil coğrafyamızın tüm mirasını korumaya aldık. Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur.”