Prof. Dr. Özcan: 'Demirtaş bıraksın bu fırıldak işleri! Onu sadece Öcalan kurtarabilir'

Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için, "Selahattin Demirtaş bıraksın bu fırıldak işleri. Onu sadece Öcalan kurtarabilir" dedi.

Prof. Dr. Özcan: 'Demirtaş bıraksın bu fırıldak işleri! Onu sadece Öcalan kurtarabilir'

23 Haziran 2019'da yenilenen İstanbul seçimlerinden önce Öcalan'ın mektubunu kamuoyuna duyuran Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerini Rûdaw’a değerlendirdi.

"Demirtaş çıktığında canını kurtarırsa eğer, sadece Abdullah Öcalan kurtarabilir" sözlerinin tehdit şeklinde çarpıtıldığını belirten Özcan, şu ifadeleri kullandı:

"Ben Selahattin beyi tehdit etmedim yaşama davet ettim, canını kurtaramayabilirim dedim. Benim çalışma alanım sosyoloji, tarihte linç edilerek çok öldürülen yöneticiler olmuştur. Linç edilerek en sonuncusu Kaddafi olmuştur. Yarın öbür gün ‘gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır’ derler  ya! Sadece çözüm sürecini yıkmak değil, sırf Öcalan siyaseten devreye girdiği için ve iş çözüme gideceği için Selahattin beyin arkasındaki konsosyon, dış dinamikleri Duran Kalkan açıkladı; Avrupa, iç dinamikleri de Türkiye'deki iktidar mücadelesinde üç  tane faşist damar var. Birisi Kemalist faşistler, sol'dan gelen Marksistler, birisi de Kürtçü faşistler, yani Kürt ilkel milliyetçileri, bu üç damarın iç dinamiklerinin bütünlüğü Selahattin beyin arkasında geçerek Selahattin beyin tetikçi olarak kullanarak çözüm sürecini yerle yeksan ettiler."

“Fırıldakça iş yapanların hepsi hayatından oldu”

"Şimdi diyelim ki bu benim iddiam ama yarın öbür gün bu gerçek ortaya çıkarsa Selahattin beyin güvenliğini ya da linç olmasını ya da başka örgütsel bir operasyona maruz kalıp yaşamından edilmesini engelleyecek tek kişi Abdullah Öcalan derim” diyen Özcan, “Bu örgütü çalıştım. Abdullah Öcalan liderliğine karşı dolaylı dolaysız kabaca ya da fırıldakça iş yapanların hepsi hayatından oldu. Bu örgütün tarihi böyledir. Bunların hepsi Öcalan tarafından yapıldığı söyleniyor ama öyle değil. Mesela Abdullah Öcalan'ın eşi Kesire Öcalan'ı kurtaran Abdullah Öcalan'dır bunu kendisi bizzat söylüyor. Başka kurtardıkları da var Osman Öcalan, koronadan öldü kimse başsağlığı bile dilemedi. Çünkü bunlar Öcalan önderliğine liderliğine bir şekilde bazı  bireysel hırslar, bireysel arayışlar ve bireysel lezzetler temelinde Öcalan liderliğini tanımadılar ve  ya siyaseten ya da fizikken hayatlarına mal oldu” değerlendirmesinde bulundu.

“Demirtaş'a bir hayat seçeneği sunuyorum”

Özcan, “Ben buna dayanarak Demirtaş'a bir hayat seçeneği sunuyorum. Bıraksın bu fırıldak işleri, şimdi ben Selahattin beyi böyle uyardım. Selahattin bey kendini tanıyacak, buraya nasıl geldiğini bilecek. PKK hareketini isyan örgütü hareketini biraz çalışacak. Hukukçu olduğunu söylüyor, insan hakları hukukçusu olduğunu söylüyor. Biraz bunları çalışacak" diye ekledi.

Prof. Dr. Ali Kemal Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:

" Şimdi Selahattin beye ben şu kitapta da sordum, yapma etme, senin neyin heykelini dikeceksin? galeyana gelmişsin bu konuda konuşacaksın. Hadi seni başkan yaptırmayacağız biraz sana zor geliyor, arkandaki konsensüsü açıklaman gerekir. Bu sana zor geliyorsa bari heykel işini açıkla.  Selahattin beye çağrım; kendini bil ve tanı Abdullah Öcalan heykel yapılası bir adamsa  neden bunun önlemini almıyorsun?"

“Öcalan içerden çıkmak istemiyor”

Acıklamasında Selahattin Demirtaşa yönelik eleştirilerini sürdüren Özcan, "Hikâye ve senaryo kitapları yazıyorsun ya kardeşim hikâye ve senaryo kitapları yapan sanatçılarımız  zaten var. Yılmaz Erdoğan gibi bir adam var. Bazı yorumcular çok seviyesizce ve çok ahlaksızca Öcalan, çıkmadığı için AKP'ye her türlü hizmeti yapacak. Yok ya! Bana dedi bana dedi. Ben buradan çıkmak istemiyorum. En güvenli yer burası ben burada olmasaydım şimdi canlı değildim. Ben bu meseleyi çözmek istiyorum. Ölmek ve öldürmenin örgütünü kurdum ama şimdi yaşayıp yaşatmanın lideri olmak istiyorum. Bir ikincisi Türkiye'nin Türk-Kürt ilişkilerinin geleceği   bakımından en çok çalışan en çok bilen tarihi ve felsefi olarak en  kaygısını yaşayan kişiyim diyor” dedi.

“Onun için ben Selahattin beyin fırıldak lafına atıf yapıyorum. Kendisi twitter'da diyor ki bu siyasetçilerin hepsi fırıldak diyor biliyorum ama bazen ben de bazen fırıldaklık yaptım diyorum” şeklinde konuşan Özcan, şuları dile getirdi:

“Bazen demek zamanı inkar ediyor, ne zaman yaptığını söylemiyor. Belki de yapıp yapmadığını inkâr ediyor, yav Selahattin bey bazen evvelki yi bırak sen nerede fırıldaklık yaptığını mertçe söyle, sen sabah akşam fırıldaklık yapıyorsun. Bir yandan başkan Apo'nun heykelini yapacağım diyorsun bir yandan çocuğuma andımı marşımı okutmam diyorsun. Andımızı marşımızı mahkemede bekleten seni İmralı'ya gönderen Erdoğan. Geri getireceğiz diyen söz verenler,  ‘Türküm doğruyum çalışkanım  varlığım Türk varlığına armağan olsun diye söz verenler’ Meral hanım ile CHP, bunlarla nasıl çalışacaksın? Fırıldaklık yaparak mı meseleyi çözeceksin? Öcalan'a bura da tabi  hesap vereceksin, Duran Kalkan'ın dediği bu anlamda tabi doğru, böyle bir iftira olamaz; yaşama davet ediyorum Selahattin beyi, böyle giderse senin çözüm sürecindeki tetikçi rolün ortaya çıkarsa linçten kurtaracak kişi Abdullah Öcalan'dır dedim. Bunu demeye çalıştım ve ortaya çıkacaktır. Benim çalışma alan bu bugün Selo, Selocan bugün bir yere kadar götürmeye çalışmışlar. Çünkü bu üç faşist damarın arkasında bazı sosyolojiler var. Kemalist faşistler, Marksist ve Kürtçü faşistler bunlar çok önemli ciddi sosyolojik analiz gerektiriyor."

Özcan,"6 buçuk milyon oya ciddi bir şekilde leş kargası gibi üşüşmüşler,  6 buçuk milyon oy nereden gelmiş gidip bakalım millete soralım. Yanıma verin 4 tane sosyolog, benim ile birlikte sıralamaya koyun, benim ilk beşe girmezse görev almam" dedi.

“Ben açık söylüyorum sol sosyalist gelenekten biri olarak söylüyorum bu devlete ihtiyacımız var” diyen Özcan, “Bugünkü haliyle tabi değil demokratikleşmiş ve hukuki olmuş haliyle ihtiyacımız var. Bu devlet giderse yerine başka devlet koyamayız" diye belirtti.

“Örgütsel olarak sonu olur”

Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçek kötü huyunu gösterecek ya ortaya çıkacak ya Selahattin de  dışarı çıkarsa linç olur. Ben tahminimi söylüyorum  yanılabilirim ya da örgütsel olarak sonu olur. Örgütte Öcalan karşıtları, bel altından saldıranlar ya kaçmışlar ya da öldürülmüşler. Selahattin bey genç adam, ne ölmesini ne de öldürülmesini isterim, hayatını kurtarmasını isterim. Fırıldaklık yaparsa ben de nerede nasıl karşılaşacağını tahmin edemem. Tekrar ediyorum; benim hayatım okumak yazmak ile geçti. Silah ve şiddet bilmem, tahmini söylüyorum; Selahattin bey bu fırıldaklık işinden vazgeçmezse; yaptın mı yapmadın mı, yapıyor musun, yapmıyor musun işini, sadece ve sadece Öcalan kurtarabilir. Öcalan'a şans verilirse kurtarabilir ama Öcalan da tecritte olduğu için  kurtaramaz.”

“Öcalan Demirtaş'tan rahatsız değil”

Özcan, “PKK lideri Abdullah Öcalan, önderliktir ve herkes biliyor. Selahattin bey için 3 faşist kanat Selocan diyor. Öcalan bunu mu kıskanacak bunu biliyor. Abdullah Öcalan  ile liderlik anlamında Selahattin bey cephesinde olabilir, bu anlamda  hayalleri, hevesleri olabilir, genç çocuk ama Abdullah Öcalan'ı ben 96'dan beri birebir calışıyorum ve ABD bile tanıdı” dedi.

PKK kurucularından Duran Kalkan’ın konu hakkındaki konuşmalarına değinen Özcan, “Atıf yaptığım şeye o dedi ki ‘özgürlük ve demokrasi yeni devletlerde ve yeni sınırlarda aranmamalı. Bu Öcalan'ın felsefesi ve çizgisidir. Cemil Bayık da kendi diliyle söyledi. Evet, şimdi Ortadoğu'da her Kürt aşiretine her Kürt partisine bir devlet yüz sene öncesine götürür bizi. Mevcut devletler,  aynen Cemil Bayık'in ifadesini tekrar söylüyorum; dedi ki Türkiye'nin üniter birliğine karşı değiliz, mevcut sınırlarını değiştirmek gibi bir sevdamız ve arayışımız yok. Bunu yıllardır Öcalan söylüyor, en son da Cemil Bayık söyledi” değerlendirmesinde bulundu.

Özcan, “Güneyli güçler de buraya gelirler çünkü devlet olamıyorlar. Zaten devlet olamıyorlar, şu anda iki tane küçük Kürt devleti var, birisi Talabani-Barzani devleti, bir tanesi de isyan örgütü dediğim PYD örgütlenmesinin Suriye örgütlenmesidir. Bunlar iki tane ilan edilmemiş devlettir ama mesele böyle çözülmez. Mesel Türk-Kürt ilişkileri çalışarak çözülür. Bir devlet damarı kendine dönecek Anadolu Türklüğünü geleceğini  Kürtlerle birlikte düşünecek. Plan proje böyle yapılır. Seçime yaklaşınca Öcalan'dan beni gönder, onu gönder  mektup getir, bu yöntem ne siyasete yakışır, siyaset fırıldak işi değildir. Ne de bin yıllık Türkiye Cumhuriyeti devletine gelmiş olan bin yıllık Türklük devletine yakışır” sözlerini sarfetti.

“Perinçek'in umudu önceden Apo'daydı”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili değerlendirmede bulunan Özcan,"Perinçek kim ya? Perincek sabah akşam Erdoğan'a intikam yemini etmiyor muydu? Şimdi Erdoğancı olmuş. Ben dedim ya Erdoğan’ın etrafında ve arkasında  AK Parti yok,  Bahçeli ve Soylu hattı var. Perinçek ile iki kez görüştüm 2005’de. O zaman bütün umudu Apo’ydu şimdi diyor Apo diye biri yok olmuş. Şu anda Türk-Kürt ilişkileri suret içinde, çözüm içinde. ABD ciddi bir noktaya gelmiş durumda ve desteklemekteyim dedi” yorumunu yaptı.