PSK: Sanat ve sanatcılara yönelik saldırılar kabul edilemez

"Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısındaki Hz. Adem ve Hz. Havva'yla ilgili ifadeler nedeniyle hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu’ya destek amaçlı Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) bir açıklama yayımladı.

PSK: Sanat ve sanatcılara yönelik saldırılar kabul edilemez

Sezen Aksu, 2017 yılında çıkardığı "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şarkısındaki "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri nedeniyle son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı için gittiği camide "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz" demişti.

PSK’nin Sezen Aksu’ya yönelik yapılan linç kampanyasını eleştiren açıklaması şu şekilde:

“Yıllar önce söylediği bir şarkı nedeniyle Sezen Aksu’ya yönelik düzenlenen linç kampanyasına Cumburbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Yandaşları ve ortağı Devlet Bahçel’den sonra Cumhur Başkanı Erdoğan, Cuma namazı sonrası Cami’de yaptığı açıklamada “dilini kopartırız” diyerek Sezen Aksu’yu tehdit etti ve hedef tahtasına koydu.

Ahmet Kaya ve eğlence yerlerinde Kürtçe parçalar söyleyen sanatçılara yönelik saldırılar furyasının, haklı uluslararası bir üne sahip olan Sezen Aksu’ya yönelik linç kampanyasına dönüşmesi sanat ve sanatçıya yönelik saldırıların yeni bir aşamaya girdiğinin işaretidir.

Sistemin giderek tek adam diktatörlüğüne dönüştüğü Türkiye’de iktidara “gözün üstünde kaşın var” diyen sanatçılar da artık güvende değiller.

Başta sezen Aksu olmak üzere, sanatcılara yönelik gerçekleştirilecek her türlü saldırının sorumlusu, halkın dikkatini ekonomik ve ve sosyal sorunlardan uzaşlaştırmak isteyen ve bu amaçla sanat ve sanatçı düşmanlığını körükleyen Cumhur Başkanı Erdoğan’dır.

Sezen Aksu’ya yönelik yürütülen linç kampanyasını protesto ediyor, tüm duyarlı kesimleri seslerini yükseltmeye çağırıyor, sanatçılarla dayanışma göstermelerini istiyoruz.

Sanat ve sanatçıya düşman bir sistem yıkılmaya mahkumdur.”