Yerine kayyum atanan ve beraat eden başkana bir soruşturma daha açıldı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) belediye başkanı seçilen ve yerine kayyum atanarak yargılanan Ahmet Kaya, beraat edip görevine dönmeye hazırlanırken, hakkında yeni bir soruşturma daha açıldı. Yeni soruşturmayı değerlendiren Kaya, “İstinaf mahkemesinin verdiği Yargıtay yoluyla beraat kararından dört gün sonra yeni bir soruşturma daha açıldığını duyduk. Amaçları uzatmaları oynamak ve göreve dönmemizi engellemektir” dedi.

Yerine kayyum atanan ve beraat eden başkana bir soruşturma daha açıldı

Hakkında açılan davalar gerekçe gösterilerek açığa alınan ve ardından yerine kayyım atanan Diyarbakır-Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, beraat edip görevine dönmek için İçişleri Bakanlığı’na başvururken hakkında 4 Mayıs tarihinde bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıktı.

Medyascope'dan Ferit Aslan'a hakkında açılan yeni soruşturmayı değerlendiren Kaya, daha önce Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kendisi ile ilgili beraat kararı verip, kararın itiraz olmaması ile kesinleşmesinden sonra hakkında dört ayrı dava açıldığı ve üçünden beraat ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Her beraat kararından sonra yeni soruşturma açtılar”

“Hakkımda verilen ve kesinleşen ilk beraat kararından sonra biliyorsunuz Valilik ve başsavcılık kararı ile hukuksuz bir şekilde düzeltme ile İstinaf yolunu açtılar. Bu kez İstinaf mahkemesi 22 Mayıs’ta Yargıtay yolu kapanmak üzere hakkımda yine beraat kararı verince dört gün sonra bu kez yeni bir soruşturma açıldığını öğrendik. Bütün amaçları belediye başkanlığı görevine dönmemizi engellemeye ve uzatmaları oynamaya yöneliktir. Aldığımız beraat kararları ile görevimize dönmek için bakanlığa yaptığımız başvurunun sonuçlanmasını bekliyoruz.”