PSK ve PAK’tan kutlama mesajı: Çarşema Sor Bayramı’nı kutluyoruz

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Ezdi Kürtlerin Yılbaşı Bayramı olan Çarşema Sor Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladılar.

PSK ve PAK’tan kutlama mesajı: Çarşema Sor Bayramı’nı kutluyoruz

PSK’nin Ezdi Kürtler’in Çarşema Sor Bayramı için yayımladığı masajı şu şekilde:

“Ezidi Kürt kardeşlerimizin Çarşema Sor Bayramını kutluyoruz

Çarşema Sor Bayramı'nın, kana susamış IŞİD Terör Örgütü tarafından esir tutulan Ezidilerin kurtuluş bayramı olmasını umut ediyoruz.

Temennimiz Ezidi kardeşlerimizin Çarşema Sor Bayramı'nı, dini bayramlarını huzurlu ve özgür bir Şengal'de kutlamalarıdır.

Bu vesileyle Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni bir kez daha Şengal Anlaşması'nın hayata geçirilmesi, Şengal'de istikrar ve güvenliğin sağlanması ve Şengal'ın Kürdistan Bölgesi'ne geri bağlanması için daha fazla çalışma yapılmasını talep ediyoruz.

Çarşema Sor Bayramı’nın tüm Ezidi kardeşlerimizin esenliği özgürlüğü, mutluluğu için bir vesile olmasını diliyoruz.”

PAK’ın Ezdi Kürtlerin Çarşema Sor Bayramı’nı kutlayan mesajı şu şekilde:

“Çarşema Sor Bayramı, Ezidi Kürt kardeşlerimizin en büyük bayramıdır.

Ezidi Kürtler, eski takvime göre nisan ayının ilk çarşamba gününün evrenin ve yaşamın başlangıç günü olduğuna inanıyor ve bugünü Çarşema Sor Bayramı,Yılbaşı Bayramı olarak kutluyorlar.

Ezidi dini Kürdistan’daki en eski dinlerden biridir. Ve Çarşema Sor Bayramı’nın da kendine özgü dini, sosyal, kültürel tarihsel bir önemi vardır.

Ezidi Kürt kardeşlerimiz tarihleri boyunca birçok katliam, haksızlık, saldırı ve trajedilere maruz kaldılar. Ama onlar Kürt kimliğinden, Kürt dilinden, kendi dini, kültürel, inanç ve değerlerinden vazgeçmediler.

Çarşema Sor Bayramı vesilesiyle, dünyadaki tüm Kürt ve Kürdistanlıları, Ezidi Kürtlere yönelik her türlü saldırı, haksızlık ve zulme karşı tutum almaya ve hiç kimsenin onları ötekileştirmelerine, ezmelerine yol vermemeye çağırıyoruz.

Güney Kürdistan Bölge Parlamentosu, Başkanlığı, Hükümeti ve Peşmerge Güçleri’nin Ezidi Kürtlerinin yaralarının sarılmasında pozitif ayırımcılık temelinde gerekli her türlü özel tedbir ve kararları alacaklarına ve uygulayacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi resmi kurumlarının idaresinde Ezidi Kürtlerinin tüm insani, dini, kültürel değer, hak ve özgürlüklerinin ve çoğunlukta oldukları bölgelerde, yerel yönetimlerde kendilerini yönetme haklarının her türlü, yasal, hukuki ve sosyal güvence ve garantilere kavuşturulacağına da inanıyoruz.

Milli, yurtsever duygu, düşünce ve anlayışımızla Ezidi Kürt kardeşlerimizin Çarşema Sor Bayramları’nı, Yılbaşı Bayramlarını kutluyoruz.”