Pusuya düşen Irak askerlerinin imdadına Peşmerge yetişti

Pusuya düşen Irak askerlerinin imdadına Peşmerge yetişti

IŞİD mensuplarının Xaneqin'e bağlı Şerki köyünde düzenlediği saldırı sonrası Iraklı güçler Peşmerge’den yardım istedi.

Önceki gün IŞİD’liler Irak ordusuna bağlı güçlerin konuşlu bulunduğu bir noktada “hilafet bayrağı”nı açmış, bölgeye giden Iraklı askerleri pusuya düşürmüştü. Olayda 1 asker hayatını kaybederken, 5 asker de yaralandı.

Saldırıyı püskürtemeyen Iraklı güçlerin Peşmerge’den destek istediği ve Peşmerge güçlerinin çatışmaya müdahale etmesiyle IŞİD’lilerin uzaklaştırıldığı öğrenildi.

3’üncü Peşmerge Tugayı Komutanı Diler Şukur, “Saat 17.00’den 23.00’e kadar 5-6 IŞİD’li keskin nişancılar Irak ordusuna bağlı özel kuvvetleri ateş altında tutmuştu. Etrafı sarılan Iraklı güçlerin ölü ve yaralıları vardı. Alay komutanları beni arayarak yardım istedi” dedi.

Pusuya düşürülen Iraklı güçlerin imdadına yetiştiklerini kaydeden Diler Şukur, “Bize minnettar olduklarını söylediler. Koca Irak ordusuna bağlı o güç, bizim az sayıda kuvvetle yaptığımız müdahaleden dolayı müteşekkir kaldı” diye konuştu.

Peşmerge komutanı Cumhur Rustem ise Irak ordusundan 12 bin asker ve Haşdi Şabi milislerinin katımlıyla, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde IŞİD’e karşı operasyon yürütüldüğünü ifade etti.

Cumhur Rustem, bölgedeki Arap köylerinde orta ve ağır silahların bulunduğunu ancak Kürt köylerinde IŞİD tehlikesine rağmen silah bulundurulmasına izin verilmediğini belirtiyor.

Irak’ın orta ve güney kentlerindeki aşiretler, ellerindeki ağır silahlarla zaman zaman ordu güçleri ve diğer aşiretlerle çatışıyor.

 

K24