Kor Mor gaz sahasına saldırı: 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı

Çeçemal Kaymakamı Remek Remezan Kor Mor gaz sahasına düzenlenen saldırıda yabancı uyruklu 3 çalışanın yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Kor Mor gaz sahasına saldırı: 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı

Süleymaniye’nin Çeçemal ilçesindeki Kor Mor gaz sahasına saat 18.45 sularında dronelarla saldırı gerçekleşti.

3 yabancı uyruklu çalışan yaşamını yitirdi

Rûdaw’a konuşan Çeçemal Kaymakamı Remek Remezan, saldırıda yabancı uyruklu 2 çalışanın yaşamını yitirdiğini, biri ağır olmak üzere 4 kişinin ise yaralandığını söyledi. Ağır yaralılardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 yaralının ise tedavisi sürüyor.

2 bin 500 megawatt elektrik kesintisi

Kor Mor gaz sahasına ilişkin Kürdistan Bölgesi Elektrik ve Doğal Kaynaklar Bakanlığından ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre saldırı sonrası Kürdistan Bölgesi’ne verilen elektrik 2 bin 500 megawatt azaldı.

Kor Mor gaz sahasında çalışan Birleşik Arap Emirliklerine ait Dana Gas’dan Rûdaw’a konuşan bir kaynak ise can kaybı ve maddi hasarlarının olduğunu söyledi. Ancak ayrıntı vermedi. 

Kor Mor gaz sahası sık sık saldırıların hedefi oluyor

Kor Mor doğalgaz sahası Süleymaniye ilinin Çamçemal ilçesine bağlı Kadir Karam ilçesinde yer alıyor.

Kürdistan Bölgesi'ndeki Kor Mor sahası petrol ürünlerini arama, geliştirme, üretme, pazarlama ve satış yapmak üzere 2007 yılında kuruldu. Tesisi Ekim 2008'de gaz üretimi başlamıştı.

Kor Mor doğalgaz sahasına 2022 ve 2023 yıllarında da defalarca hedef alınmıştı.