Viyan Sebrî: KDP’nin Irak Cumhurbaşkanı adayı Reber Ahmed

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Parlamentosu Fraksiyon Başkanı Viyan Sebrî yaptığı açıklamada, Reber Ahmed’in KDP’nin Irak Cumhurbaşkanlığı için tek adayı olduğunu belirtti.

Viyan Sebrî: KDP’nin Irak Cumhurbaşkanı adayı Reber Ahmed

Konuya ilişkin bugün K24 Tv’ye konuşan Viyan Sebrî, şu ana kadar da KDP’nin Irak Cumhurbaşkanlığı için tek adayının Rêber Ehmed olduğunu ifade etti.

Viyan Sebrî açıklamasında şunları söyledi: “İttifak Çerçevesi Irak Başbakanlığı için önerdiği Muhamed Siya Sudani konusunda kesin kararlı olduklarını söylüyorlar ama bence Şii çevreler bu konuda kendi aralarında bir anlaşma sağlamalıdır.”

Sebrî açıklamasının devamında, KDP ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) arasında kurulan bir komite, Şii ile Suni çevrelerin Irak Hükümet çalışma programını gözetleme görevi yaptıklarını dile getirdi.

KDP Irak Parlamentosu Fraksiyon Başkanın Irak Hükümeti’nin çalışma programının Kürtler açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Kürdistan Bölgesi’nin bu konuda bir çok sıkıntısının olduğunu, Irak Hükümetin bu konuda çalışma yapması gerektiğini, bütçe, Irak Federal Hükümeti’nin gelirlerinin adil bir şekilde paylaşılması, Peşmerge ve 140’ıncı madde konularının daha doğru ele alınarak hayata geçirilmesinin önemine değindi.