Putin'in İran'a dublörünü getirdiği iddia edildi

Tahran'daki üçlü zirvede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İran'a bir dublör götürdüğü iddia edildi.

Putin'in İran'a dublörünü getirdiği iddia edildi

9 Temmuz günü İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ev sahipliğinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem ikili hem de üçlü görüşmeler yaptı.

Ukrayna askeri istihbarat servisi başkanı Kirilo Budanov, Putin'in Tahran ziyareti sırasında bir dublör kullandığını iddia etti.

Ukrayna’nın haber kanalı 1+1’e konuşan Tümgeneral Budanov, Putin’in uçağının İran’a iniş yapmasından sonra bu dublörün kırmızı halıdan geçerek yetkililerle bir araya geldiğini söyledi.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde uçaktan inerek kırmızı halıda yürüten Putin’in bir ayağının topalladığı ve normalden çok daha hızlı hareket ederek kameralar önünde görüntülenmek istemediği görülüyor.

Ukraynalı Tümgeneral Budanov, “Ben sadece size ipucu vereceğim. Lütfen Putin’in uçaktan indiği anın görüntülerine bakın. Sizce bu Putin mi?” diye sordu.

Putin hakkında başka bir sıra dışı görüntü ise, Rus liderin konukları selamlarken her zamanki tarafsız yüzü yerine hareketli görünmesiydi.

Erdoğan ile görüşen dublör müydü?

Öte yandan Ukraynalı yetkililer, toplantı öncesinde Putin’in Erdoğan’ı beklerken kameralara yansıyan görüntülerine ilişkin de, “yüzü şekilden şekle giren kişinin dublör olmadığı” yorumunu yaptı.

Ukraynalı yetkili Anton Geraşenko, Putin’in kameralar önünde yalnızca beklemesi ile ilgili dikkat çekici yorumlar yapmıştı.

Geraşenko, “Erdoğan, Tahran’da Putin’i bekletti. Führer’in yüzünde utanç ve hakaret duygularının bütün yelpazesi vardı. Bir sığınak bu yüzü saklamak için en iyi yer” ifadesini kullanmıştı.