PYD'den Şam'a: Rojava Özerk Yönetimini kabul edin

PYD'den Şam'a: Rojava Özerk Yönetimini kabul edin

PYD Eş Başkanı Enver Müslim, DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin çağrısını desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Müslim ayrıca Şam yönetimine, “Rojava Özerk Yönetimini kabul edin” çağrısında bulundu.

PYD 8’inci Olağan Kongresi’ni Rojava’nın Kamışlo kentine bağlı Rimelan bölgesinde gerçekleştirdi. Kongrede partinin eş başkanlığına Enver Müslim ve Ayşe Hiso seçildi.

Kongreden sonar Rûdaw’a konuşan Enver Müslim, “Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı General Mazlum Abdi’nin Rojava’daki Kürt taraflar arasında birlik sağlanması için yapıtığı çağrıyı daha önce desteklediğimizi açıklamıştık. PYD olarak bu çağrıya desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

PYD olarak “demokratik ve ademi merkeziyetçi bir Suriye için” çalıştıklarını belirten Müslim, “Kuzey Doğu Suriye’de Kürt halkı ve diğer tüm bileşenlerin hakkı için Kürt ve Suriyeli güçler ortak tavra sahip olmalı” diye konuştu.

“Malesef Şam hükümeti hala eski yöntemlerinde ısrar ediyor” diyen Mislüm, “Suriye hükümeti askeri yöntemlere, tehdit usülüne başvuruyor. Fakat 9 yıldır bu yöntem başarılı olamadı” ifadelerini kullandı.

Esad yönetimine “Rojava Özerk Yönetimini kabul edin” çağrısında bulunan PYD Eş Başkanı, “Suriye hükümeti Suriye halklarının çıkarını gözönünde bulundurmalı. 7 yıldır bölgede bir özerk yönetim var, büyük bir emek verilmiş ve buradaki halk her türlü saldırıdan korunmuştur. Bu yönetimde yer alan partiler olarak Suriye hükümetinin Kuzey Doğu Suriye’deki partilere ve halka karşı tavrını gözönünden geçirmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu tavır daha şeffaf ve siyasi olmalıdır” şeklinde konuştu.