Rakka’da 15 yaşındaki kız çocuğu 'Ciwanen Şoreşger' tarafından kaçırıldı

Afrinli 15 yaşındaki bir kız çocuğu, kendilerine “Devrimci Gençlik”(Ciwanen Şoreşger) diyen bir grup tarafından Rakka'da alıkonuldu. Küçük kızın annesi, kızının geri getirilmesini isteyerek, “Kızımın ciddi psikolojik sorunları var. Devrimci Gençlik hasta kızımı aldı” dedi.

Rakka’da 15 yaşındaki kız çocuğu 'Ciwanen Şoreşger' tarafından kaçırıldı

Rudaw'da yer alan habere göre, Rakka kentinde ailesiyle birlikte yaşayan Afrin'in Meryemîn köyünden 15 yaşındaki Esil Mihemed Heci, 16 gündür kayıp. Annesi kızının “Devrimci Gençlik”( Ciwanen Şoreşger) tarafından götürüldüğünü söylüyor.

Esil Mihemed Heci’nin annesi Samer Heci Hasan, Rûdaw'a kızının 4 yıldır hasta olduğunu, her yıl Şam'a doktora götürdüğünü, 26 Mart’tan bu yana da “Devrimci Gençlik” tarafından götürüldüğünü belirtti.

Samer Heci Hasan, 11 Mart'ta Rakka'da bir kültür merkezinin önünde Devrimci Gençlik grubundan  kişilerle konuştuklarını ve kızına keman dersi verebileceklerini söylediklerini bildirdi.

Anne Samer Heci Hasan, daha sonra Devrimci Gençlik’in kızından kendilerine katılmasını istediğini, bu yüzden artık kızını o merkeze göndermediğini, ardından kızının okulun önünden kaçırıldığını ve halen nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

Samer Heci Hasan, insani yardım kuruluşlarına kızı için yardım çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“Ben Esil Mihemed Heci adında bir kız çocuğu annesiyim. Esil 15 yaşında. Yaklaşık 25 gün önce, kültür merkezinden bir öğretmen beni aradı ve kızımı keman kursunda olduğu merkeze göndermemi istedi.

Kızım Esıl keman çalar. Öğretmen bana merkezin sadece kızlar için olduğunu, çok ilgi gördüğünü ve güvenli olduğunu söyledi. Ben de kızımı gönderdim ve 10 gün bu merkezde kaldı. Kızımın ciddi psikolojik sorunları vardı. Kendisini müzikle tedavi ederdik. Bu 10 gün boyunca Devrimci Gençlik üyeleri de onları merkezde ziyaret etmiş. Merkezin sorumlusu Gülbihar adında bir kişiydi. Gülbihar kızıma ‘katılım, parti, nasıl kadro olunur’ gibi kavramları aşıladı. Kızım siyaset hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Merkezde ne olup bittiğini, onunla neler konuştuklarını bana anlattı. Daha sonra “Anne kız arkadaşlarımla Newroz ekibine katılmak istiyorum” dedi. Peki öyle olsun dedim. Newroz ekibine katıldı ancak söz konusu merkeze gitmesini yasakladım.

Daha sonra okumakta olduğu okula gitti ve bir daha geri dönmedi. Devrimci Gençlik üyeleri kızımı okulundan almışlar. Kızımın yanlarında olduğuna eminim. 16 gündür onu soruyorum, bana ‘kızınız bizimle ancak onu görmenizin mümkün değil’ diyorlar. İnsan hakları örgütlerini ve insani meselelere  duyarlı herkesi kızımın durumunu dikkate almaya çağırıyorum. Kızımın psikolojik sorunları var ve daha 15 yaşında.”