Rojava'daki SİHA saldırısında ölen 4 kız çocuğunun kimlikleri açıklandı

Haseke’de dün bir okula yönelik SİHA ile gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kız çocuklarının kimlik bilgileri kamuoyu ile paylaşıldı. Saldırı IŞİD karşıtı koalisyon tarafından kınanmıştı.

Rojava'daki SİHA saldırısında ölen 4 kız çocuğunun kimlikleri açıklandı

Rojava Özerk Yönetimi, SİHA’ların Haseke kentine bağlı Til Temir kasabasında kız çocuklarının eğitim gördüğü özel rehabilitasyon merkezine yönelik düzenlediği hava saldırısında 4 çocuğun yaşamını yitirdiğini ve 11 çocuğun yaralandığını duyurmuştu.

Saldırının "Türkiye tarafından yapıldığı" ifade edilen yazılı açıklamada, “Türk devletine ait SİHA, Til Temir-Hesekê yolunu ve özellikle Uluslararası Koalisyon üssüne 2 km uzaklıkta bulunan Şimoke köyündeki kız çocukları eğitim merkezini hedef aldı. Saldırıda 4 çocuk şehit düştü, 11 kız çocuğu da yaralandı. Bu vahşi saldırı uluslararası bütün kanunları ihlal ediyor ve savaş suçudur. Aynı zamanda halkımıza dönük soykırım saldırısıdır, IŞİD’in diğer yüzüdür” ifadelerine yer verilmişti.

Bugün ise hayatını kaybeden 4 çocuğun kimlikleri açıklandı. Açıklamaya göre hayatını kaybeden çocukların isimleri şöyle: Raniya Eta, Zozan Zedan, Dilan Izedin ve Diyane Elo.

Ancak konuya ilişkin Türkiye makamlarından şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmış değil.