Reuters: 'Türkiye'nin tahliye uçağını vurdular'

Sudan ordusu, çatışma halinde olduğu Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (HDK), ülkedeki Türkiye vatandaşlarını tahliye eden uçağa ateş açtığını duyurdu.

Reuters: 'Türkiye'nin tahliye uçağını vurdular'

Uluslararası haber ajansı Reuters’in geçtiği habere göre olayda bir uçuş görevlisi yaralandı. Haberde Hartum’daki havalimanındaki saldırıda, mürettebattan bir kişinin yaralandığı ve yakıt tankının zarar gördüğü ancak uçağın iniş yaptığı belirtildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada ise “Çatışmaların devam ettiği Sudan'da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna'ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır” denildi.

İlk grup Türkiye’ye ulaştı

Öte yandan MSB, çatışmaların devam ettiği Sudan'da mahsur kalan Türkiye vatandaşlarının tahliyesinin sürdüğünü bildirerek, ilk grubun TSK'ya ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkeye getirildiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Çatışmaların devam ettiği Sudan'da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın ilk grubu TSK'ya ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkemize getirildi. Tahliye operasyonumuz tüm vatandaşlarımız yurda ulaştırılıncaya kadar aralıksız devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Ateşkes uzatıldı

15 Nisan’dan bu yana ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Ordu, Suudi Arabistan ve ABD'nin çabalarıyla mevcut ateşkesin sona erdiği tarihten itibaren geçerli olmak üzere 72 saat daha uzatma kararı aldığını duyurdu. Sudan’da 25 Nisan gece yarısından itibaren 72 saatlik ateşkes ilan edilmişti.