Soylu: 14 Mayıs siyasi darbe girişimidir

Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri için “Batının siyasi darbe girişimidir” dedi.

Soylu: 14 Mayıs siyasi darbe girişimidir

Bakan Soylu dün, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Soylu, 15 Temmuz’un “fiili darbe girişimi” 14 Mayıs’ın ise “siyasi darbe girişimi” olduğunu söyledi.

Soylu, "14 Mayıs 2023, batının siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler" diye konuştu.

Twitter hesabından da paylaşımda bulunan Bakan Soylu, "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir... Fatih'te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda dostlarla hasbihâl eyledik" ifadelerini kullandı.