Rojava’da 15 köy operasyon endişesi nedeniyle boşaltıldı

Türkiye Suriye’ye yeni bir askeri operasyon düzenleyeceği yönünde sinyaller verirken Rojava’da saldırı endişesi altındaki köylüler köylerini terk ediyor.

Rojava’da 15 köy operasyon endişesi nedeniyle boşaltıldı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG)’nden bir kaynağın Rûdaw’a aktardığı bilgiye göre şimdiye kadar Tıl Temir ve Ayn İsa ilçeleri arasındaki bölgede bulunan 15 köy tamamen boşaltıldı.

Tıl Temir yakınlarındaki Ayn Abid köyünde yaşayan 52 yaşındaki Abdulkerim Ahmed olası bir saldırıdan dolayı korkuyor.

Rûdaw’a konuşan Abdulkerim Ahmed, “İnsanlar kesinlikle etkilenecek. Evlerini terk etmek zorunda kalacaklar, göç edecekler. Gıda kaynağımızı kaybedeceğiz” dedi ve uluslararası toplumu müdahale ederek olası bir savaşı önlemeye çağırdı.

Türk basını geçen hafta Kürt güçlerinin Tel Rıfat bölgesine mayın döşediği yönünde haberler geçmişti.

Pazartesi günü de DSG’nin Serêkaniyê (Resulayn), Girê Spî (Tel Abyad), Ayn İsa ve Minbiç çevresindeki cephe hatlarını tahkim ettiği yönünde haberler geçildi.

DSG Basın Sorumlusu Ferhat Şami Türkiye’nin saldırı hazırlığı içinde olduğunu belirterek, "İşgalci Türk askerleri ve zırhlı araçlar eşliğindeki yüzlerce paralı asker, çeşitli kavşak noktalarına yerleştirildi. Birçok kez güçlerimizi kışkırtmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

Serêkaniyê ve Girê Spî, Türkiye’nin 2019’da düzenlediği operasyonun ardından Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünden çıkmıştı. /(Rudaw)