Rojava'da Öz Savunma Güçleri'nin aracına SİHA saldırısı

Rojava’da SİHA’nın Öz Savunma Güçleri’ni hedef aldığı, saldırı sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

Rojava'da Öz Savunma Güçleri'nin aracına SİHA saldırısı

Rojava İç Güvenlik Güçleri (Asayiş), Haseke’nin Tirbespiye beldesine bağlı Hasude köyünde bir aracın hedef alındığını bildirdi.

İç Güvenlik Güçleri, öğlen saatlerinde aracın hedef alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 “İşgalci Türk devletine ait insansız hava aracı Hasude köyünde bir aracı hedef aldı. Araçta bulunan 3 kişiden biri şehit düşerken, 2 kişi de yaralandı. İşgalci Türk devletinin saldırılarını kınıyor, uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine Türk devletinin bu tür saldırılarının önüne geçmesi çağrısı yapıyoruz.”

DSG Medya Sorumlusu Şami: Şair Ferhad Merde yaralandı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Medya Sorumlusu Ferhat Şami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Ferhat Merde’nin de SİHA saldırısında yaralandığını duyurdu.

Ferhat Merde (Foto: Arşiv)

Şami şu ifadeleri kullandı:

“Bu öğleden sonra Öz Savunma Güçlerine ait bir aracı hedef alan SİHA saldırısı sonucunda Dirar Cuma Hamza yoldaşımız şehit olmuş, aralarında ünlü şair Ferhad Merde'nin de bulunduğu iki arkadaşımız da yaralanmıştır.”

YPG Basın Birimi Başkanı’ndan açıklama

YPG Basın Birimi Başkanı Siyamend Ali de attığı tweet'inde konuya ilişkin, “Türk SİHA’sı Tirbespiye’de bir sivil aracı hedef aldı, bir kişi şehit olurken 2 kişi yaralandı. Kuzeydoğu Suriye’de Türk SİHA’ları, Uluslararası Koalisyon ve Rusya’nın gözü önünde suç işliyor” açıklaması yaptı.

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise “Kahraman Komandolarımız, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 2 PKK/YPG’li teröristi ateş destek vasıtaları ile etkisiz hâle getirdi. Teröristlerin saldırı girişimlerine güçlü şekilde karşılık vermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.