Rojavalı siyasetçi: Yılbaşından önce halkımıza müjdeyi vereceğiz

El Parti lideri Nasreddin İbrahim, önümüzdeki gönlerde ENKS ve PYNK arasındaki görüşmelerin başlayacağını söyledi. İbrahim, Roj Peşmergelerinin Rojava’ya dönüşüne olumlu yaklaştıklarını vurguladı.

Rojavalı siyasetçi: Yılbaşından önce halkımıza müjdeyi vereceğiz

Rojava’da 25 partinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) içerisinde yer alan Kürt Demokrat Partisi (El Parti) Genel Sekreteri Nasreddin İbrahim, ABD ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkililerinin katılması ile önümüzdeki bir-iki gün işerisinde ENKS ile PYNK arasındaki görüşmelerin yeniden başlayacağını belirtti.

Rûdaw’a konuşan İbrahim, geçmişte gerçekleştirilen görüşmelerde birçok ortak noktada buluştuklarını ifade ederek, “Siyasi konularda anlaşma sağlanmıştı zaten. Son bir ned kalmıştı o da ENKS’nin Özerk Yönetim’e nasıl katılacağına ilişkindi. Önümüzde üçüncü bölüm olarak savunma ve güvenlik konuları kalmış” dedi.

El Parti lideri Nasreddin İbrahim, Roj Peşmergelerinin Rojava’ya dönüşüne olumlu yaklaştıklarını belirten İbrahim, “Prensip olarak 2014’teki Duhok Anlaşması’nda güvenlik konusu önemli bir konu olarak yer alıyor. Biz Rojava’ya gelip savunma güçlerine katılmasını da olumlu buluyoruz. Ancak DSG içerisinde nasıl örgütlenecekleri konusu DSG ve Roj Peşmergeleri komuta kademesinin tartışmaları sonucunda belli olacak” diye konuştu.

Rojava’daki birlik görüşmelerinin Kürtler açısından çok önemli olduğunu ifade eden İbrahim, “Kamışlo anlaşması adıyla halkımıza vereceğimiz müjde yakındır. Savunma ve güvenlik konularında görüşmeler tamamlandıktan sonra anlaşma tamamlanacak. Şimdiden bir zaman belirlemek belki yanıltıcı olur ama şahsen yılbaşından önce diyaloğun başarı ile sonuçlandığını ilan edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.