Rojavalı yazar: PKK, Kürdistan Bölgesi’nden çıkmalı

Batı Kürdistanlı yazar Cemal Hemê PKK’nin mücadele alanının Kürdistan Bölgesi olmadığı Kuzey Kürdistan’da olması gerektiğini söyledi. Hemê PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nden çıkması gerektiğini ifade etti.

Rojavalı yazar: PKK, Kürdistan Bölgesi’nden çıkmalı

Cemal Hemê BasNews’e yaptığı açıklamada PKK’nin düşmanca bir tavır içinde olduğu ve Kürdistan Bölgesi Peşmergesi karşısında durduğunu söyleyerek şöyle devam etti,” PKK’nin yaptıkları meşru değil. PKK’nin Peşmerge karşısında durup Kürdistan Bölgesi toprağı ve halkını koruması kabul edilmez.”

Hemê,” PKK'nin Kürdistan Bölgesi yerine Kuzey Kürdistan’a dönmesi ve orada faaliyetlerini yürütmesi gerekiyor” ifadesini kullandı. Hemê Şengal hakkında da konuşarak şunları söyledi,” Şengal, Kürdistan Bölgesi’nin bir parçası. Erbil ve Bağdat arasındaki anlaşma ile Şengal halkı Kürdistan Bölgesi idaresine girecek.”

Cemal Hemê son olarak şu ifadeleri kullandı,” Kürdistan Bölgesi statüsü, Kürdistan Parlamentosu ve hükümeti, uluslararası güçlerce tanınmıştır. Ve Peşmerge gücü de Kürdistan Bölgesi’nin meşru gücüdür. Kürdistan Bölgesi’nin statüsüne saygı duyulmalı.”