Başkan Mesud Barzani Hicri yeni yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı

Başkan Barzani Hicri yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bu kutsal olayın bölgemizde karşılıklı kabul kültürünün güçlenmesine, barış, huzur ve kardeşliğin gelişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Mesud Barzani Hicri yeni yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı

Hicri yılbaşı dolayısıyla Başkan Mesud Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamada, “Irak ve dünyadaki tüm Müslümanları en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hicri 1446 yılının yeni yılı ve Muharrem ayının ilk günü münasebetiyle Kürdistan, Irak ve dünyadaki tüm Müslümanları en kalbi duygularımla tebrik ediyor, herkese esenlikler diliyorum.

Bu kutsal ayın bölgemizde karşılıklı kabul kültürünün güçlenmesine, barış, huzur ve kardeşliğin gelişmesine vesile olmasını diliyorum.”

Son Peygamber Hazreti Muhammed ve ashabının 1445 yıl önce Mekke'den Medine'ye hicreti, İslam aleminde hicri takvimin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Muharrem ayının başladığını bildiren hilal, bu akşam ilk kez Asya kıtasının güneyi, Avrupa'nın kıtasının neredeyse tamamı ve Afrika kıtasından itibaren görülecek.

Muharremde oruç tutulup aşure pişirilerek dağıtılması ve Kerbela'da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile şehit olanların yad edilmesi, İslam toplumlarının önemli gelenekleri arasında yer alıyor.