Mir Cewher Eli Beg: Peşmerge Şengale dönmeli

Mir Cewher Eli Beg: Peşmerge Şengale dönmeli

Ezdi Miri Vekili ve Diplomasi Sorumlusu Mir Cewher Eli Beg yaptığı açıklamada, bölgede IŞİD hareketliliği ve dönen IŞİD’li ailelerin varlığından dolayı, Şengalin içinde bulunduğu durumun çok kötü ve tehlikeli olduğunu belirterek bir an önce Peşmerge Güçlerinin dönmesi gerektiğini dile getirdi.

Bölgedeki son durumlara ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Mir Cewher Eli Beğ şunları söyledi: “IŞİD’in, Şengal üzerinde yarattığı tehdit halen devam ediyor. Özellikle IŞİD’li ailelerin yeniden bölgeye dönmesine yönelik alınan karar sonrası, IŞİD’in bölgede faaliyetlerine devam etme tehlikesi fazlalaştı. IŞİD 2014 yılında Şengale saldırdı ve kadın, kız çocukları kaçırdı. 2014’te Şengalilere bu insanlık dışı kötülüğü yapan ve IŞİD’le aynı saflarda olan aynı Araplar geri döndüler. Bu nedenle de Şengal’deki tehlike her zamankinden daha büyük hale geldi. Bu şekilde devam etmesi halinde IŞİD’in yeniden Şengale yönelik insanlık dışı ve vahşet uygulamalarını tekrarlama zemini yaratılıyor. Bunu engelleyebilmek ve önünün alabilmek için Peşmerge güçlerininde içerisinde olduğu ortak güçlerin tekrardan Şengale dönmesini talep ediyoruz. Mevcut haliyle Şengal çok tehlikeli ve hiç güvende değil.”

Mir Eli Beg açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “2014 yılında IŞİD’le birlikte hareket eden bölgedeki Araplar, yeniden köylerine geri döndüler. Biz Ezdiler olarak bu Arapların Şengale ve Ezdilere karşı yeniden bir soykırım çalışmasına gireceklerinden korkuyoruz. Yeni bir katliam ve soykırım yaşanmadan Peşmer Güçleri kesinlikle Şengale geri dönmelidirler.”