Rus basını: YPG, Tabka Hava Üssü'nü ABD'ye tahsis edecek

İzvestiya gazetesi, Kürt güçlerin Rakka vilayetinde yer alan Tabka Hava Üssü'nü ABD'ye tahsis edeceğini yazdı.

Rus basını: YPG, Tabka Hava Üssü'nü ABD'ye tahsis edecek

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden İzvestiya'da yayınlanan ve Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) kaynaklara dayandırılan haberine göre, ABD ve DSG temsilcileri arasında yapılan görüşmelerde, Tabka Hava Üssü'nün ABD'li askerler tarafından kullanılmasına yönelik anlaşmaya varıldı.

DSG'den bir kaynak, "Amerikalılar bu üsse hava araçlarını yerleştirebilecek" derken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan kaynaklar ise İzvestiya'ya demeçlerinde, üssün faaliyette olduğunu belirtip ABD'li askerlerin burada bulunduğunu doğruladılar.

Diğer taraftan ABD Merkez Komutanlığı'ndan bir kaynak, İzvestiya'ya, gizli tutulmasının gerekmesi nedeniyle güçlerinin nerede konuşlandırıldığını paylaşamayacaklarını söyledi.

ABD Esad'ı devirmek için operasyon hazırlığında

Haberde, Suriye parlamentosundan bir yetkili, Tabka Hava Üssü'nün ABD'nin kullanımına ayrılmasına ilişkin olarak, ABD'nin, Suriye hükümetini devirmek için askeri bir operasyon hazırlığında olabileceği yorumunu yapmasına yer verildi.

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nden İzvestiya'ya demeç veren bir Konsey yetkilisi ise, ABD'nin Suriye'deki her eyleminin bu ülkenin liderliği (Esad rejimi) tarafından onaylanması gerektiğini dile getirdi.

ABD destekli DSG güçleri, Rakka kentinin yaklaşık 45 kilometre batısında bulunan ve Ağustos 2014 tarihinden bu yana IŞİD'in kontrolünde bulunan Tabka Hava Üssü'nü mart ayında IŞİD'den geri almıştı.