YPG ve SDG, güçlerini Afrin'e çekiyor

YPG ve SDG, güçlerini Afrin'e çekiyor

KRD News Haber Merkezi

Rakka Operasyonunun başlamasından bu yana Afrin Kantonu'na bağlı bölgelerin Türk Ordusu tarafından bombalanması ve Türkiye destekli cihatçı Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplarca saldırıya uğramasının ardından YPG ve Suriye Demokratik Güçleri'nin bölgeye güç sevk ettiği iddia edildi.

YPG ve SDG kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türk Ordusunun bölgeye zırhlı askeri birlikleri sevk etmesi ve Özgür Suriye Ordusu ile İdlib'teki El-Kaide'ye bağlı grupların Afrin Kantonu'na saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından çok sayıda askeri gücün bölgeye sevk edileceği belirtildi.

Türk Birlikleri, Güçlerimizin Hedefi Olacak

Türk ordusunun Suriye'nin kuzeybatısındaki askeri varlığını arttırması, Kürt bölgelerinde operasyonlarını desteklemek için birlikler, araçlar ve teçhizat göndermesinin savaş hazırlığı olduğunu belirten bir YPG yetkilisi "Afrin bölgesinde yaşayan Kürt halkı, Türkiye ve müttefikler İslamcılar tarafından ağır bombardıman altında çok acı çekti" dedi.

Afrin bölgesine yönelik bir saldırının daha önce olmadığı kadar yakın bir ihtimal olduğunu belirten YPG yetkilisi, "Rojava-Kuzey Suriye'deki tüm Türk saldırılarına tepki vereceğiz. Türk birlikleri ve Türkiye destekli cihatçılar, bölgedeki güçlerimizin ana hedefi olacak. "dedi.