Türkiye'den YPG'ye misilleme yanıtı

Türkiye'den YPG'ye misilleme yanıtı

Reuters'ın geçtiği habere göre, Türkiye Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye sınırında YPG'den gelebilecek herhangi bir saldırının misliyle karşılık bulacağını açıkladı.

Dün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD’nin Suriye’de PYD /YPG ile ilişkisinden Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı ABD Savunma Bakanı James Mattis’e iletmiş, ABD Savunma Bakanı Mattis'in, PYD/YPG ile ilişkilerinin ’tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum’ olduğunu paylaştığı bilgisi medyada yer almıştı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, son dönemde Türk yetkililerin sık sık dile getirdiği gibi "Kendileri için PYD ve YPG'nin PKK'den farklı olmadığı" tezini bir daha vurguladı.

ABD'nin PYD ve YPG'ye yaklaşımından vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, kontrol edilemeyen grupların silahlandırıldığında bunun bir sonraki adımının ne olacağını Türkiye'nin yakinen takip ettiğini vurguladı.

ABD'nin PYD'ye silah yardımının doğru olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu durum zorunluluktan değil kararsızlıklarından kaynaklanıyor" dedi.

ABD'nin doğru bir strateji üretemediğini kaydeden Kurtulmuş, "Bir adım atmışlar, sonrasında 2 adım geri adım atmışlar" diye konuştu ve bunun yanlış bir yol olduğunu ABD'li yetkililerin de anlayacağını söyledi.