Rus medyası: Türkiye'nin S-400 füze denemesi başarısız oldu

Rusya’nın Greekcitytimes adlı askeri haber sitesine göre, Türkiye’de S-400 füze savunma sistemlerinin Cuma günü gerçekleştirilen denemesi başarısız oldu.

Rus medyası: Türkiye'nin S-400 füze denemesi başarısız oldu

Avia adı ile anılan söz konusu haber sitesi, Türkiye ordusunun S-400 füze denemesi Rus askeri uzmanları kullanmayı reddettiği için başarısızlıkla sonuçlandığını duyurdu.

Türkiye yönetimi tarafından yayımlanan video görüntüleri de sistemin fırlattığı füze fırlatıldığı yere düştüğünü gösteriyor.

Söz konusu haber sitesinin uzmanları, yayımlanan video görüntülerinde fırlatılan füzenin hedefe isabet ettiğini ve başlığının patladığını gösteren hiç bir görüntü yer almadığını kaydediyor.

Ankara yönetimi ise şimdiye kadar bu deneme hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmazken, deneme ile ilginç bir nokta, fırlatılan füze için hedef belirlenmişse bile, görüntülerde füzenin gökte hiç bir iz geride bırakmamış olmasıdır.

Söz konusu uzmanlar S-400 füze savunma sistemi ancak büyük füzeleri veya savaş uçaklarına karşı kullanılabildiğini ve küçük İHA’lara karşı etkili olmadığını, füzenin seyir hattının görülmemesi, infilak etmemesi ve düz yörüngesi kaygı verici olduğunu belirtiyor.

Gerçi Türkiye medyası denemede üç hedef vurulduğundan söz ediyor, ancak video görüntüleri sadece bir tek füze fırlatıldığını gösteriyor, ki bu da birçok soru işaretini beraberinde getiriyor. Hatta iktidar partinin Sinop il Başkanı tarafından yayımlanan görüntülerde fırlatma üç açıdan gösteriliyor, ama hiç bir yere isabet ettiği gösterilmiyor.