Rusya ile Türkiye arasında Til Temir toplantısı

Rusya ile Türkiye arasında Til Temir toplantısı

Rusya ile Türkiye Ordusu arasında Dirbêsiyê'de Til Temir gündemli bir toplantı gerçekleştiği ileri sürüldü.

Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgilere göre, Dirbêsiyê kırsalında Rus güçleri ve Türk Ordu yetkilileri arasında bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıda, Suriye Demokratik Güçleri'nin ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerinin M4 Karayolu ve Zarkan (Ebu Rasayn) ve Til Temir kırsalı arasındaki bölgelerden çekilmesi ve buraları Rusya Askeri Polisi'ne devretmeleri konusunda müzakerelerin yapıldığı öğrenildi.

Askeri kaynaklar, Türk destekli cihatçıların Til Temir'e yönelik saldırılarda başarısızlık yaşamaları ve bu saldırıların uluslararası kamuoyu nezdinde Hristiyanlara yönelik saldırı olarak tepki çekmesinin ardından Türkiye'nin bir çözüm bulmak için Ruslarla anlaşma zemini aradığını dile getirmekteler.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından duyurulan bir haberde, "DSG, Rusya ve Suriye Ordusu arasında, Til Temir kırsalının Rus güçlerine devredilmesi konusunda bir anlaşmaya varıldığı" iddi edilmişti.

Anlaşma gereği Rus askerleri ile Suriye rejim güçleri Til Temir’e yerleşecek, Türk askerleri ve Türkiye’nin desteklediği silahlı gruplar Til Temir çevresinden Serêkaniyê’ye kadar çekilecekti.