Rusya, Rojava,Kürt Bölgeleri, Şam'ın kontrolüne geçmeli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk ve Rus liderlerinin bir araya geleceği zirvede çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib'in masaya yatırılacağını dile getirdi. Kritik zirve öncesi Türkiye’ye mesaj veren Lavrov, "Rojava, Şam'ın kontrolüne geçmeli" diye konuştu.

Rusya, Rojava,Kürt Bölgeleri, Şam'ın kontrolüne geçmeli

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in 23 Ocak'ta beklenen görüşmesinde ana gündemin İdlib olacağı açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk ve Rus liderlerinin bir araya geleceği zirvede çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib'in masaya yatırılacağını dile getirdi. Kritik zirve öncesi Türkiye’ye mesaj veren Lavrov, "Rojava, Şam'ın kontrolüne geçmeli" diye konuştu.

Lavrov, liderlerin çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye'nin kuzeybatı kentindeki son durumu ele alacaklarını dile getirdi.

Söz konusu plana yönelik sürecin Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Lavrov, "Bunların tümüne Suriye'de rejimin toprak bütünlüğünü en kısa süre içerisinde sağlayacağı çerçeveden bakmak gerekiyor.

Bu konu elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sonraki müzakereler için geldiğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ele alınacak" dedi.