Rusya: Türkiye'nin Ukrayna sorununda arabuluculuğundan söz edilemez

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova. Ukrayna ile yaşadıkları anlaşmazlığın çözümünde Türkiye’nin herhangi bir arabuluculuk rolünden söz edilemeyeceğini söyledi.

Rusya: Türkiye'nin Ukrayna sorununda arabuluculuğundan söz edilemez

Rusya, uzun zamandır Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA tedarikine tepki gösterirken, Rus Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova'dan sıcak bir açıklama geldi.

Rusya uzmanı Dr Kerim Has'ın aktardığına göre Zaharova, "Ukrayna içindeki ihtilafın çözümünde Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasında herhangi bir arabuluculuk rolünden söz edilemez” mesajını verdi.

Rusya’nın Ukrayna’daki çatışmanın tarafı olmadığını belirten Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk tarafına ve cumhurbaşkanına teşekkür ederiz. Ukrayna yönetimini Donbas’ta agresif adımlar atmaktan kaçınmaya ve Minsk anlaşmalarını uygulamaya ikna ederlerse önemli bir adım olur.

Rusya’yı sanki çatışmanın tarafıymış gibi gösteren anlayışın saklı olduğu bir tür ‘yapıcı belirsizlik’ altında bu tarz güzel ifadeler kullanma girişimleri gözümüzden kaçmıyor.

Kiev’le gelişen ilişkilere sahip olan Ankara’nın bu ilişkilerini kullanarak Kiev ile Donetsk ve Lugansk arasındaki diyaloğa destek vererek bölgede barışa katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Ukrayna’ya SİHA’lar da dahil olmak üzere saldırı amaçlı silahlar tedarik ederek değil.”