Hol Kampı’na baskın: Çok sayıda silah ele geçirildi

Rojava’da Özerk Yönetime bağlı güvenlik güçleri, IŞİD’lilerin kaldığı Hol Kampı’na baskın düzenledi. Operasyonda bir dizi silaha el koydu.

Hol Kampı’na baskın: Çok sayıda silah ele geçirildi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin bildirdiğine göre Özerk Bölge iç güvenlik güçleri Hol Kampı’nda Suriyelilerin kaldığı beşinci bölüme bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında çok sayıda silaha el konuldu.

Rojava güvenlik güçleri, çeşitli operasyonlarla kampa silah sokulmasını engellemeye çalışıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, 2021 yılının başından bu yana Hol Kampı’nda 75 cinayet suçu işlendi.

62 bin kişi yaşıyor

Operasyonun bölgedeki aşiret lideri ve ileri gelenlerinin talebinin ardından gelmesi dikkat çekiyor.

IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz’un DSG ve ABD’nin öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçleri tarafından kontrol edilmesinin ardından IŞİD’li aileler Hol Kampı’na alınmıştı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Rojava ve Suriye’nin en büyük kampı olan Hol Kampı yüzde 90'ından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 62 bin kişiyi barındırıyor.

Kampta 57 farklı ülkeye mensup on binlerce kişi yaşıyor. Ancak çoğunluğunu Irak ve Suriyeliler oluşturuyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’ne göre Hol'da 12 yaş altı 31 binden fazla çocuk yaşıyor.

IŞİD’in uyuyan hücreler aktif

Hol Kampı sık sık IŞİD’liler tarafından gerçekleştirilen iç infaz haberleri ile de gündeme geliyor. Kamptaki örgüt taraftarları, IŞİD’e olan desteklerini gizlemeden dile getiriyor.