Rusya'dan DSG açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye-Rusya mutabakatı gereği 34 bin DSG’linin 3 binden fazla silah ve askeri teçhizatla sınır hattından 30 kilometre geri çekildiğini duyurdu..

Rusya'dan DSG açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye-Rusya mutabakatı gereği 34 bin DSG’linin 3 binden fazla silah ve askeri teçhizatla sınır hattından 30 kilometre geri çekildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Yöneticisi Yuriy Borenkov, Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) Rojava'dan çekilmesi hakkında Türkiye ve Rusya'nın vardığı anlaşmanın uygulanması hakkında açıklamada bulundu.

Borenkov, Rusya tarafının mutabakatta öngörülen şartları yerine getirdiğini belirterek, "Rus tarafı, 22 Ekim 2019 tarihli Türkiye-Rusya Mutabakat Muhtırasında öngörülen önlemleri tamamen uygulamıştır. 29 Ekim saat 18:00 itibarıyla 34 bin kişiden oluşan 68 DSG birliği ile 3 binden fazla silah ve askeri teçhizat, Türk Silahlı Kuvvetleri ile temas hattından 30 kilometre uzağa çekilmiştir" diye konuştu.

Suriye-Türkiye sınırında Suriye ordusuna ait güçlerin 84 sınır karakolu oluşturduğu bilgisini paylaşan Borenkov, bunlardan 60'ının Kamışlo, 24'ünün ise Kobani bölgesinde bulunduğunu aktardı.

Borenkov, 23 Ekim 2019’dan itibaren Rusya askeri polisinin Cerablus-Koran, Kamışlo-Fakira ve Kamışlo-Semalka’da 10 kilometrelik güvenlik bölgelerinde devriye gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Türk tarafına, günlük olarak mutabakatın uygulanmasına yönelik bütün eylemleriyle ilgili bilgilendirme yaptığını ifade etti.