Rusya'dan Ukrayna'nın Sumi Bölgesine 22 bombalı saldırı

Rusya ordusu Ukrayna'nın kuzeydoğusunda yer alan Sumi Bölgesi'ne 22 kez bombalı saldırı düzenledi. Bölgede 100'den fazla patlama meydana gelirken, 8 kasaba saldırıların hedefi oldu.

Rusya'dan Ukrayna'nın Sumi Bölgesine 22 bombalı saldırı

Ukrayna'nın Sumi Bölgesi Askeri İdaresi'nin bildirdiğine göre Rus güçleri dün Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi Bölgesi'ni 22 kez bombaladı, sekiz kasabaya ateş açtı.

Rus ordusu Khotin, Yunakivka, Bilopillia, Myropillia, Esman, Znob-Novhorodske, Velyka Pysarivka ve Druzhbivka kasabalarını hedef aldı. Rusya, gün boyunca sınırdaki topluluklara havan topu ve insansız hava aracı saldırılarıyla saldırırken, Bilopillia kasabasına ise mayın attı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, bölgede 100'den fazla patlama meydana gelirken, herhangi bir can kaybı veya hasar henüz bildirilmedi.

Savaş öncesi nüfusu yaklaşık 15 bin 600 olan Bilopillia kasabası gün içinde en fazla saldırıyı yaşadı ve Rusya bu kasabaya en az 37 mayın attı. Kasaba, bölgesel merkez Sumi'ye 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Sumi Bölgesi'nin Rusya ile kuzeydoğu sınırındaki savunmasız topluluklarda yaşayan bölge sakinleri her gün yakındaki Rus birliklerinin bombardımanına maruz kalıyor.