Yunanistan Başbakanı Miçotakis başkanlığındaki üst düzey heyet Erbil'e geliyor

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis başkanlığındaki, diplomat ve yatırımcılardan oluşan Yunan heyetinin bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erbil’e geleceği bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis başkanlığındaki üst düzey heyet Erbil'e geliyor
Kürdistan Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odalar Birliği Sözcüsü Karwan Sûrçî’nin BasNews’e verdiği bilgiye göre Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis başkanlığındaki Yunan heyeti önümüzdeki hafta Erbil’e geliyor.  
 
Karwan Sûrçî, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e bazı bakanların yanı sıra , 26 Yunan şirketinin temsilcisi eşlik edeceği ve Yunan heyetinin Erbil’de düzenlenecek olan uluslararası ekonomi formuna katılacağı bilgisini paylaştı.  
 
Sûrçî, düzenlenecek olan ekonomi formunun Kürdistan Bölgesi ile Yunanistan arasındaki ekonomik, ticari ilişkileri güçlendirme ve yatırımcıların Kürdistan Bölgesi’nde iş yapmalarını kolaylaştırmanın hedeflendiğini kaydetti.
 
Kürdistan Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odalar Birliği Sözcüsü Karwan Sûrçî, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis başkanlığındaki üst düzey heyetin Erbil ziyaretinin Yunanistan’ın Kürdistan Bölgesi’ne verdiği önemin göstergesi olduğunun altını çizdi.
 
Basnews