Sadece Kürt sorunumuz var. Oturup birlikte çözeriz

Sadece Kürt sorunumuz var. Oturup birlikte çözeriz

KRDNews Haber Merkezi

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, verdiği bir röportajda Türkiye’nin sadece Kürt Sorununa sahip olduğunu belirterek,” İnşallah oturup, birlikte çözeriz.”dedi.

Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in sorularını yanıtlayan Türkiye’nin en büyük holdinglerinden AKFEN Holdingin sahibi Hamdi Akın, Kürt Sorununa dikkat çekti.

Körfez bölgesindeki yatırımları hatırlatılarak, bölgedeki kriz üzerine yorumları beklenen Akfen Holdingin patronu Akın, Kürt Sorunu ile cevap verdi. Türkiye’nin iç ve dış sorunlarda barışçıl çözüm üretmesi gerektiğini belirten Akın Kürt Sorunu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Sadece Kürt Sorunumuz Var

“Körfez krizine dair kimse yeterli bilgiye sahip değil. Devletin elindeki bilgilere saygı duymak lazım. Onların kararlarının ne olacağını iyi takip etmek lazım. Sanıyorum en doğrusunu yaparlar. Bizim bölgedeki pozisyonumuz belli. Yani her halükarda barışçıl olmamız lazım çünkü giderek ortalık karışıyor. Bu karışıklığın içinde bizim olmamızı gerektirecek henüz bir şey yok. Sadece bir Kürt sorunumuz var. Onu da inşallah oturup hep birlikte çözeriz, Güney Doğu ile birlikte. ”