Sağlık Bakanı Berzinci: Son vaka artışı çok daha tehlikeli

Sağlık Bakanı Berzinci: Son vaka artışı çok daha tehlikeli

Coronavirüs salgınına karşı erken önlem alan ülkelerden Kürdistan’da son günlerde vaka sayısı yeniden artışa geçti. Kürdistan Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzinci, son dönemde yaşanan coronavirüs (Covid-19) vaka artışının, ilk dönemdekinden daha tehlikeli olduğunu, zira yeni vakaların kaynağının bilinemediğini söyledi.

K24’ün haberine göre; Sağlık Bakanı Berzinci, “Hastanelerde tedavi gören hastalar vardı, karantinada olanlar vardı ve Irak ile komşu ülkelerde vakalar artıyordu, dolayısıyla salgının kontrol altına alındığını söyleyemiyorduk. Bu virüsün tamamen yok olması için zamana ihtiyaç var. O süreyi doldurmadık henüz ve virüs halen toplumda var. Bu yüzden yeni vakalar bekliyorduk ancak sıcak mevsimde virüsün bu kadar aktif olmasını öngörmüyorduk” dedi.

“Vaka artış sayısı daha öncekinden fazla”

Virüs vakalarındaki yeni artışın bir öncekinden farklı olduğuna dikkat çeken Bakan Berzinci, “Birkaç önemli nokta var. Birincisi, vaka artış sayısı daha öncekinden fazla. İkincisi, vakalarda semptomlar var. Bununla birlikte virüsün yayılış kaynağı belli değil. Daha önce bulaş yoluyla artıyordu ancak şu an bu yok” diye belirtti.

Yeni vakaların hastalık şikâyetiyle hastanelere başvurduğunu ve yapılan testler sonucunda coronavirüs taşıdıklarının tespit edildiğini kaydeden Berzinci, “Bu farklılıklar bize yeni bir tehlikeyi işaret ediyor” ifadesini kullandı.