Sağlık Bakanı Berzenci: Bir günde 180 vaka tespit edildi

Sağlık Bakanı Berzenci: Bir günde 180 vaka tespit edildi

Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Kürdistan Bölgesi genelinde bir gün içerisinde 180 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Erbil’de basın mensuplarına konuşan Saman Berzanci, Irak Sağlık Bakanlığı ile Parlamento Sağlık Komisyonu ile gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Irak hükümetinin koronavirüsüne karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’na destek sözü verdiğini dile getiren Berzenci, kendilerinden Kürdistan Bölgesi’nin özgün durumunu gözönünde bulundurmalarını istediklerini söyledi.

Irak Sağlık Bakanlığı’nın Almanya’nın desteği ile Süleymaniye kentinde bir hastane inşa edeceği bilgisini veren Bakan Berzenci, Irak’a yapılan yardımlardan Kürdistan Bölgesi’ne verilecek pay üzerinde de durduklarını dile getirdi.

“Malesef, Kürdistan Bölgesi’nde bir günde en çok vaka bugün tespit edildi” diyen Bakan Berzanci, son 24 saat içerisinde 180 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

Berzenci, Kürdistan Bölgesi’nde vaka sayısının bin 891’e, vefat sayısının ise 35’e yükseldiğini kaydetti. Şu ana kadar iyileşenlerin sayısı ise 559 kişi oldu.

Son günlerde vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle halktan evde kalmalarını isteyen Berzenci, her kesin kendi açısından tedbirlere uymasını istedi.