Sahi Nusaybin niye yıkılmıştı da yeniden inşa ediliyor?!

Sahi Nusaybin niye yıkılmıştı da yeniden inşa ediliyor?!

KRDNEWS - Edûl Xatûn

2 yıl önce nedeni ve amacı hala karanlık PKK-devlet savaşına sahne olan Nusaybin, yeniden inşa ediliyor. Nusaybin kaymakam ve belediye başkanı Ergün Baysal, çatışmalar sırasında tahrip olan 4 mahallenin yeniden inşa edildiğini, ilçede 4 bin 651 konut inşaatının devam ettiği belirtti.

Mardin’in Nusaybin ilçesi belediyesine kayyum olarak atanan Nusaybin kaymakamı Ergün Baysal, yıkılan Abdulkadirpaşa, Dicle, Fırat, Yenişehir mahallerinin yeniden inşa edildiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle Abdulkadirpaşa, Dicle, Fırat, Yenişehir mahallerinde 4 bin 651 konut inşaatının sürdüğünü belirtti. 

Yeni Şafak gazetesinin haberinde, önemli bir başarı öyküsüymüş gibi yer verdiği Nusaybin'in yeniden inşasına dair, yenilenen altyapıdan da söz ediliyor. Hükümete yakın bir gazetenin yıkıntılardan bir başarı hikayesi çıkarması normal elbette! Ancak Kürtlerin, Nusaybin, Şırnak, Cizre, Sur gibi kentlerin harap olmasına, yakılıp yıkılmasına, insanlarının, bin bir emekle inşa ettikleri evlerinin yerle bir olmasına tanıklık edip başka kentlerde sığıntı durumuna gelmelerine yol açan bu yıkımın hesabını sormuyor oluşu hiç normal değil! 

Viraneye dönmüş onca kent sanki hızla akıp giden gündemin sadece bir parçası olmuş ve unutulmaya mahkumlarmış gibi hiç sormuyoruz, "Sahi, Nusaybin niye yıkılmıştı?".

Hükümetin ve ona yakın ve çevrelerin, Kürt siyasetinin işgalci devletin önüne yem olarak attığı bu şehirlerin yıkıntılarının arasında durup yüzümüze gururla bakmaları çok acıtmalıydı canımızı!