Şam yönetimi Kürtleri 'Terörist' olarak gördüklerini söyledi

Şam yönetimi Kürtleri 'Terörist' olarak gördüklerini söyledi

Esad rejimine yakınlığıyla bilinen Husma Şaib, liderliğini Kürtlerin yaptığı Demokratik Suriye Güçleri’ni, El-Nusra ve IŞİD örgütleri gibi ‘terörist’ olarak niteledi.

Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerinin, Suriye’de ABD’nin politikaları doğrultusunda hareket ettiğini belirten Esad Yönetimine yakınlığıyla bilinen Husma Şaib, Rusya ve İran’ın bu politikanın her zaman karşısında olacağını belirtti.

Husma Şaib, Suriye Demokratik Güçlerinin 'teröristlerden farkı olmadığını', Fetih el Şam ve diğer terör örgütlerin bir kolu gibi olduğunu savundu. Şaib, DSG'nin Rakka'ya ABD ve IŞİD'le koordinasyon içerisinde ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Suriye Demokratik Güçlerini Terörist Olarak Görüyoruz

Şaib, şöyle konuştu: "Suriye'de hiçbir yasal zemin olmadan faaliyet gösteren DSG, yasadışı bir oluşum olarak görülüyor. Tıpki IŞİD ve El Nusra gibi bir oluşum. DSG, faaliyetlerini Suriye ordusunun onayını alarak yürütmüyor, onları terörist olarak görüyoruz."

Plan ABD’den, Uygulama SDF’den

Şaib, şöyle devam etti: "DSG, ABD'nin fikirleri doğrultusunda Suriye'nin komşularıyla bağlantılarını koparacak güvenlik ve tampon bölge planının uygulanmasına yardım etmek istiyor."